Przecier morelowy - Pulpa morelowa 100% 2L
Opis
Przecier z moreli 100% – Pulpa morelowa 2 litry
Przecier morelowy to inaczej pulpa morelowa, która przygotowana jest ze świeżych, wyselekcjonowanych moreli. Pulpa z moreli powstaje podczas przecierania na zimno całych owoców. Dzięki technologii przecierania pulpa morelowa zachowuje wartościowy owocowy miąższ.
✅ Przecier morelowy charakteryzuje się półpłynną formą musu o niezwykle intensywnym smaku i aromacie oraz gładkiej konsystencji bez nasion.
Przecier morelowy- skład:
✅ 100% morela
Przecier morelowy - metoda produkcji
✅ Przecier morelowy powstaje ze świeżych owoców, które spełniają rygorystyczne kryteria jakości. Wyselekcjonowane morele są myte i przecierane przez sita podczas procesu na zimno.
✅ Aby zachować świeżość, witaminy i wartości odżywcze pakujemy przeciery w aseptyczne worki bag-in-box i poddajemy procesowi pasteryzacji w temperaturze maksymalnie 80°C.
✅ W procesie produkcji przecieru morelowego nie stosujemy żadnych dodatków! Nasz przecier morelowy nie zawiera:
- Bez dodatku cukru
- Bez barwników
- Bez konserwantów
- Bez GMO
Pulpa morelowa - zastosowanie:
- Pulpa morelowa doskonale sprawdzi się jako dodatek do różnych dań i napojów
- Pulpa jest gotowa do spożycia jako przekąska lub dodatek do porannej owsianki, budyniu lub jogurtu
- Pulpa jest niezastąpionym składnikiem przy produkcji lodów, sorbetów, musów, koktajli, deserów, ciast, soków i in.
✅ Zamów już dziś i sprawdź smak naturalnych przecierów owocowych, przygotowanych wyłącznie ze świeżych moreli.
Dane techniczne
Pojemność | 2000ml |
Wartość energetyczna | 236 kj/56 kcal |
Tłuszcz | 0,4 |
1/w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 |
1/Węglowodany | 11,4 |
1/w tym cukry | 9,2 |
Białko | 1,4 |
Sól | 0 |
LeonA
gęsty, trochę kwaskowy, może ciut za bardzo ale to sprawa gustu, dobry do mieszania z innymi np mango albo do rozcieńczenia wodą.
Basia
Bardzo pożywny sok