Naturalne przeciery owocowe 100% od Tłoczni Szymanowice
Dzisiaj chcemy skierować Waszą uwagę na naturalne przeciery owocowe, które podobnie jak nasze soki NFC tłoczone na zimno nie mają żadnych dodatków!
Po przeciery owocowe sięgamy bardzo często. Wracamy do nich nie tylko wtedy kiedy w sklepach nie ma naszych ulubionych owoców ale także wtedy kiedy mogą ułatwić i przyśpieszyć przygotowanie ulubionego deseru, owsianki, koktajlu, ciasta czy domowego sorbetu.
Z jakich owoców przygotowujemy naturalne przeciery?
Wyłącznie ze świeżych i wyselekcjonowanych owoców. W Tłoczni Szymanowice na co dzień dbamy o najwyższą jakość naszych produktów.
Jak powstaje przecier owocowy?
Przecier owocowy to inaczej pulpa. Ma formę półpłynnego musu o niezwykle intensywnym smaku i aromacie. Wyselekcjonowane owoce myjemy i całe przecieramy na zimno, dzięki czemu powstaje wartościowy owocowy miąższ.
Jak pakujemy nasze przeciery?
Podobnie jak soki tłoczone na zimno czyli w aseptyczne worki bag-in-box z kranikiem, który po otwarciu produktu zapobiega dopływowi powietrza.
Czy nasze przeciery mają jakieś dodatki?
Nie. W procesie produkcji nie stosujemy żadnych dodatków. W naszych przecierach owocowych nie znajdziecie konserwantów, barwników ani dodatku cukru. Skład naszych przecierów to 100% pulpy z wybranych owoców!
Czy naturalne przeciery owocowe są pasteryzowane?
Tak, nasze przeciery pasteryzowane są w temperaturze maksymalnie 80°C.
W aktualnej ofercie przecierów od Tłoczni Szymanowice znajdziecie aż 14 propozycji smaków, w tym na przykład przecier z guavy, bananów, malin, wiśni czy moreli. Wszystkie bez żadnych dodatków, pakowane w wygodne worki z kranikiem o różnych pojemnościach.