Sok pomidorowy bez dodatków - kilka pomysłów na wykorzystanie soku w kuchni
Gęsty i aromatyczny sok pomidorowy należy do długiej listy naszych ulubionych smaków.
Bezpośrednio tłoczony z dojrzałych pomidorów, delikatnie pasteryzowany i bez żadnych dodatków jest naszym faworytem nie tylko jako lekka, niskokaloryczna przekąska podczas lunchu w pracy ale także w codziennym szukaniu inspiracji w kuchni.
Tłoczenie na zimno i delikatna pasteryzacja soku pomidorowego pomaga zachować jak najwiecej jego właściwości i oczywiście smaku oraz aromatu dzięki, którym tak często po niego sięgamy. Jego naturalny skład i smak pozwalają na jego dowolne doprawienie i wykorzystanie w wielu prostych i tych bardziej skomplikowanych przepisach.
Wielbiciele naturalnego soku pomidorowego doskonale wiedzą, że on świetnie smakuje sam ale sprawdza się rownież jako baza do zup, sosów, koktajli czy napojów. Sami sprawdziliśmy już to wiele razy :)
Do czego wykorzystaliśmy tłoczony na zimno sok pomidorowy NFC?
Zupa pomidorowa ( na bazie bulionu warzywnego, podana z jogurtem naturalnym lub śmietaną)
Krem z pomidorów podany z oliwą, mozarellą i bazyliowym pesto
Sos do spaghetti bolognese i neapolitana
Pomidorowy sos do gołąbków
Bezalkoholowy drink Krwawa Mary
Koktajl pomidorowy z oliwą z oliwek i ulubionymi przyprawami
Domowy ketchup
Dodatek do domowego pomidorowego chleba
Dodatek do zupy z białej kapusty
Salsa
Pasta pomidorowa na bazie twarogu
Zupa krem pomidorowo-paprykowo-parmezanowa
Dzięki naszym sokom w workach bag-in-box można cieszyć się aromatem i smakiem dojrzałych pomidorów bez konieczności samodzielnego wyciskania soku. Oprócz tego specjalna technologia próżniowego zamknięcia pozwala sokom długo zachować świeżość a specjalny kranik zabezpiecza sok przed dopływem powietrza po otwarciu.